Peutergroep

In de peutergroep werken juf Yamina, en juf Tanja. De peutergroep bestaat uit 2 groepen: de Welpjes en de Leeuwtjes. Het is de bedoeling dat wij vier dagdelen per week naar school komen.

Net als in de kleutergroepen werken wij ook met de taalmethode ‘Puk en Ko’. Puk is er elke dag om met ons te spelen, ook als wij verdriet hebben troost hij ons. Net als de rest van de kinderen is Puk vaak aan het knippen,plakken, puzzelen en aan het spelen.

In de peutergroep worden wij zoveel mogelijk voorbereid voor groep 1. Als wij vier jaar zijn stromen wij door naar groep 1/ 2. Net als groep 1/ 2 hebben wij een vast dagritme. Het dagritme ziet er als volgt uit:

  • Spelinloop: papa of mama mag tijdens de inloop een kwartiertje met ons spelen. Bijv.: kleien, puzzelen, kleuren of bouwen.
  • Kring: in de kring kijken we elke dag welke kindjes er zijn en tellen we hoeveel kindjes er zijn. Daarna kijken we welke kleur dag het is ( elk dag heeft bij ons een andere kleur) en mag een kindje de juf die dag helpen. Ook wordt er in de kring voorgelezen of wordt er een taalactiviteit van Puk gedaan.
  • Spelles: tijdens het spelen worden wij door de juffen begeleid in ons spel. Dit kan met een groepje zijn aan tafel of in een hoek. We leren in een groepje of een op een met de juf.
  • Opruimen: na het spelen ruimen wij natuurlijk ook op, dit doen wij samen met het opruimliedje.
  • Eten en drinken: omdat wij een Lekker-Fit groep 0 zijn eten en drinken wij elk dagdeel groente/fruit en water. Naast het gezond eten en drinken zijn wij ook elke dag volop in beweging met een lekker-fit lesje.
  • Boekendoos/ liedjesdoos: na het eten lezen we een boekje of zingen we liedjes met de juffen.
  • Buiten spelen/ speelzaal: om onze energie kwijt te raken gaan wij elk dagdeel naar buiten. Buiten spelen we met elkaar, klimmen we en fietsen we. Buiten zijn ook vaak de kinderen van groep 1/ 2. Onze vriendjes die vier jaar zijn geworden en doorgestroomd zijn naar groep 1/ 2 zien wij dan gelukkig weer.

Als het slecht weer is gaan wij naar de speelzaal. In de speelzaal doen wij een spelles, klimmen en klauteren we of spelen we met de ballen.

  • Naar huis: voordat de papa’s en mama’s ons op komen halen zingen wij met elkaar het naar-huis-gaan-liedje.
Terug

Goudseweg 15

3031 XH Rotterdam

010-4126573

info@nullvierleeuwen.nl